23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Transportstyrelsen säger nej till längre period för dubbdäck

Transportstyrelsen har nu redovisat sitt regeringsuppdrag att utreda tidsramarna för användning av dubbdäck på våren. I rapporten rekommenderar myndigheten att inte senarelägga datumet för när dubbdäcksförbudet träder i kraft på våren, med hänvisning till att en förlängning skulle försämra luftkvaliteten.

I oktober 2023 fick Transportstyrelsen i uppdrag av regeringen att utreda möjligheterna att förlänga perioden för dubbdäcksanvändning med två veckor på våren. Syftet var att ge bilister bättre förutsättningar att hinna byta däck samt att minska stress och arbetsbelastning inom däck- och verkstadsbranschen. 

"Vi hade hoppats på ett annat utfall. Vi har fört en god dialog med Transportstyrelsen under deras arbete med rapporten och försett dem med väl underbyggda argument. Att myndigheten väljer att inte föreslå en senareläggning av dubbdäcksförbudet kom som en överraskning. Vi är många som är besvikna, säger Anna Ljungdell, ordförande för branschorganisationen Däckspecialisternas Riksförbund (DRF). 

Huruvida det blir en lagändring eller inte återstår att se. Anna Ljungdell understryker att inga dörrar är stängda förrän regeringen har fattat sitt beslut.

– Vi har tagit kontakt med departementet för att boka ett möte och diskutera frågan vidare. Dubbdäcksförbudet är våra medlemmars viktigaste fråga så vi kommer inte att ge oss.

Läs hela artikeln här

Ladda ner rapporten

www.drf.se

Däckbranschen Sverige AB
Box 124
185 22 Vaxholm
Vaxholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5590178959

Kontaktperson

FG

Sänd till en kollega

0.031