23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Felsökning av torkarblad från DENSO eftermarknad

Vad kan gå fel och hur löser du det?

Även om det tillhör god praxis att regelbundet kontrollera torkarbladen, brukar förare i allmänhet tänka på detta först när problem uppstår. Ofta blir problemet löst genom att det befintliga bladet byts eftersom det är utslitet eller skadat, men det finns andra anledningar som också kan spela roll. Därför är det bra om förare förstår orsaken till symtomen, eftersom de vanligen är enkla att åtgärda.

Om torkarbladen lämnar smala ”strimmor” på vindrutan, vilket orsakas av att främmande materia satt sig på bladens gummikant, förhindrar detta gummit från att få direktkontakt med glaset. Lösningen är att rengöra kanten med varmt vatten och lite milt rengöringsmedel, men om strimmor fortfarande bildas måste bladen bytas.

Om torkarbladen ”hoppar” eller vibrerar, och inte rör sig jämnt över vindrutan, ska inte bara bladets gummikant rengöras, utan även vindrutan med en särskild glasrengörare. Armen kan även vara felinriktad och behöva ställas om. Om bladen efter ha rengjorts och riktats om ändå inte fungerar korrekt måste de bytas.

Om ett torkarblad inte får jämn kontakt med rutan utan lämnar en eller flera punkter otorkade, har bladet troligen nått slutet på sin livslängd och gummit har deformerats, delats eller fått revor som gör att det inte kan torka effektivt. I sådana fall måste de bytas omedelbart.

Vid byte av torkarblad måste föraren komma ihåg att kvaliteten är avgörande. Med DENSO torkarblad garanteras kvaliteten eftersom de installeras som originalutrustning på många fordon. Från standardblad och platta blad till de senaste hybriddesignerna, kombinerar de intelligent design, högkvalitativa material och noggrann tillverkning, vilket innebär att de torkar bättre och håller längre. Utöver att leverera blad till fordonstillverkare har DENSOs torkarblad även installerats på de berömda japanska höghastighetstågen. Där ger deras avancerade design effektiv rengöring av vindrutorna, oavsett väder och i alla årstider!

För att hitta korrekt ersättningsblad, oavsett om du väljer DENSO hybrid, platt, standard eller blad för bakrutor, gå in på onlinekatalogen.

DENSO Europe BV
Hogeweyselaan 165
1382 JL JL Weesp
Netherlands

Kontaktperson

LC

Sänd till en kollega

0.047