23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Invigning av Arom-dekor Kemis nya AdBluefabrik i Kongsvinger

Den 19 september invigde Arom-dekor Kemi sin nya fabrik med festligheter och drygt 60 gäster fanns på plats från både Sverige, Norge, Finland och Litauen. Bland talarna fanns bland annat vice VD för Vilokan Group, Lars Rosell, som lyfte fram fabriken som ett viktigt tillskott inom Vilokan koncernen (som Arom-dekor Kemi är en del av) vars hela affärsidé bygger på hållbarhet. Under ceremonin bjöds gästerna på rundvandring i fabriken, tal, bandklippning, mat och dryck.

Den nya anläggningen i Kongsvinger markerar ett viktigt steg i Arom-dekors utvecklingen och gör det möjligt för oss att effektivt möta den ökande efterfrågan på AdBlue i Norge. Den strategiska placeringen minskar behovet av långa transporter från Sverige, vilket bidrar till lägre koldioxidutsläpp och går helt i linje med vårt engagemang för att minska miljöpåverkan.

Jim Lingman, VD för Arom-dekor Kemi AS, betonar företagets ambition att all AdBlue som säljs i Norge ska produceras lokalt i Kongsvinger från och med hösten 2024, med målet att vara i full drift i slutet på september. ”Detta steg stärker vår position som en ledande aktör inom AdBlue-sektorn i Norden, med befintlig produktion i Sverige och Finland, och som den näst största leverantören 
på den norska marknaden,” säger Jim Lingman.

Utöver ökad produktionskapacitet innebär denna investering även skapandet av nya arbetstillfällen i Kongsvinger, vilket främjar den lokala ekonomiska tillväxten och stärker regionens industriella sektor. Anläggningen ligger i ett expansivt industriområde Siva, vilket ytterligare understryker vårt engagemang för både lokalsamhället och miljön.

Sedan etableringen av vår säljorganisation i Norge 2017, med kontor i Førde och Oslo, har vi ständigt strävat efter att vara nära våra kunder och marknaden. Med huvudkontor i Borås, Sverige, och en omsättning på 660 miljoner SEK under 2023, fortsätter vi att bygga på vår framgångsrika historia och ser fram emot de nya möjligheter som vår expansion i Kongsvinger kommer att medföra.”,  avslutar Jim.

 

Arom-dekor Kemi AB
Europavägen 12
512 91 Sexdrega
Svenljunga kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567605471

Kontaktperson

Madeleine Olsen
Market Communication Manager
+46 706364034 madde@aromdekor.se

Sänd till en kollega

0.031