23948sdkhjf

LEDARE: Hela världen samlas i Frankfurt

Ta på skorna. Kaffe, trevliga möten och mycket gående. Det är ungefär så man kan sammanfatta hur det är att bevaka världens största mässa för fordonseftermarknaden.

Mässor av Automechanikas dignitet kräver en hel del gående. Det stämmer i år precis som det stämde för två år sedan då jag åkte till München och Bauma, mässan för entreprenad-, bygg- och anläggningsmaskiner. Då, om minnet inte sviker mig, var det dock ännu mer gående än i år här i Frankfurt. Enligt telefonens stegräknare snittade jag och min kollega på runt 20 000 steg per dag. När detta skrivs på ett hotellrum ett stenkast bort från mässområdet visar stegräknaren på lite mer än 10 000 steg. Flera av er har nog hört att man bör gå just så många steg om dagen för en god hälsa. 

För de flesta handlar det lika mycket om att faktiskt kunna träffa kunder, kollegor och till och med konkurrenter i verkliga livet.

Det är dock enligt tidningen Runners World inget annat än en myt. Å andra sidan är det alltid bra att röra på sig. Så med andra ord kan Automechanika vara ett bra tillfälle att komma igång med sin träning om man inte redan har gjort det. Men ett gott råd är att skaffa bra och rejäla skor. För det kan bli en hel del gående om du vill gå runt och besöka alla intressanta utställare med spännande nyheter som finns utspridda på mässområdet.

Här får vi också slänga in en brasklapp. För det är inte alla, tro det eller ej, som har nyheter. Det betyder självklart att det inte är oviktigt att visa upp det som inte är lika nytt, eller kanske till och med gammalt. För de flesta handlar det lika mycket om att faktiskt kunna träffa kunder, kollegor och till och med konkurrenter i verkliga livet. Ta en kopp kaffe eller kanske något starkare tillsammans.

Så är det självklart också för oss på Motormagasinet. Att få komma ut och träffa folk gör att vi kan göra en bra produkt med nyheter som ni förhoppningsvis tycker är läsvärda. Men lika mycket handlar det om att få en möjlighet till nätverkande. Höra vad som händer utöver det vi har tänkt att skriva om. Få uppslag till nya artiklar att skriva.

När den här ledaren går ut på webben och papperstidningen är jag och min kollega Marcus Nyberg redan tillbaka i Sverige. En del av er som läser har vi träffat på mässan, andra kommer vi kanske träffa på nästa. Mässor är som sagt ett trevligt sätt att träffas. Men givetvis går det även utan. Därför är ni alltid välkomna att tipsa och prata med oss på redaktionen om vad ni tycker vi borde skriva om. Hoppas vi hörs!

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157