23948sdkhjf

Hedin drar hem stor lastbilsorder

Hedin Bil har tecknat en order på över 20 nya ellastbilar med Falkenlev Logistik. Det skriver bilhandlaren i ett pressmeddelande.

Hedin Bil har levererat den första ellastbilen av märke Mercedes-Benz eSprinter till Falkenlev Logistik. Det är den första i en serie på över 20 lastbilar som logistikföretaget har beställt. Lastbilen har en räckvidd på drygt 440 kilometer och ska vara en del i Falkenlev Logistiks satsning på elektrifierade transporter.

De två företagen har ingått ett flerårigt serviceavtal för att underhålla lastbilarna.

– Det är fantastiskt att få leverera högpresterande fordon till ett företag som Falkenklev Logistik, som verkligen driver utvecklingen framåt inom elektrifierade transporter, säger Anton Gyllenbjörk, säljare på Hedin Bil, i ett uttalande.

Victor Falkenklev, vd på Falkenklev Logistik, säger att de med egna laddstationer och de nya ellastbilarna kan ta ännu ett steg mot ett minskat klimatavtryck. Hedin Trucks ansvarige Mattias Nilsson säger att de är stolta över att få vara med på Falkenklev Logistiks resa mot elektrifiering.

– Vi är verkligen måna om vår relation och att ta vårt ansvar för service och underhåll och att säkerställa att Falkenklevs fordon fungerar optimalt under många år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047