23948sdkhjf

Efter branden – nu ska Hedin bygga nytt

Ett tekniskt fel i belysningen gjorde att Hedins anläggning i Danderyd drabbades av en brand förra sommaren. Nu har de fått bygglov för en ny anläggning.

Hedin Automotive Kia Danderyd har fått bygglov för en ny anläggning på samma adress som den tidigare. Den nya anläggningen beräknas stå färdig hösten 2025.

I dag sker försäljningen tillfälligt i Carstores lokaler i Täby.

Hedin Construction är byggentreprenör för anläggningen som ska bli en fullserviceanläggning med nybilsförsäljning och verkstad för Kia.

Hedin meddelar att när byggnaden står kvar kommer man att behöva anställa ytterligare en till två säljare samt en ny tekniker. Totalt kommer man att sysselsätta omkring 16 personer.

– Det är med stor lättnad och glädje som vi tar emot beskedet om godkänt bygglov för den anläggning som tragiskt brann förra året. Vi har tacksamt kunnat använda Carstores anläggning i Täby men vi ser fram emot att under slutet av 2025 inviga den nya toppmoderna anläggningen för Hedin Automotive Kia Danderyd och välkomna våra kunder i Stockholmsområdet”, säger Morten Westby, vd Hedin Automotive Stockholm AB, i en kommentar.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063