23948sdkhjf

Ryds Bilglas hållbara nyetablering

Hållbart är modellen för Ryds Bilglas nya verkstad i Umeå. Den är belägen vid GreenZone, Ersboda industriområde.

Ryds Bilglas har nyligen flyttat in i en helt ny verkstad i Umeås hållbarhetsområde, GreenZone. 

Verkstaden är en del av Ryds Bilglas satsning på att verka hållbart. 

GreenZone i Ersboda, Umeå, är ett prisbelönt projekt där hållbara material och smart teknik står i centrum. Området har designats med målsättningen att visa vägen för framtidens hållbara stadsutveckling. 

– Att vara en del av GreenZone är ett naturligt steg för oss på Ryds Bilglas. Vi ser detta som en möjlighet att minska vårt klimatavtryck och samtidigt visa att det går att driva en verksamhet med fokus på hållbarhet. Med hjälp av GreenZones innovativa energilösningar kan vi förbättra vår resurseffektivitet och inspirera andra aktörer inom fordonsbranschen, säger Fredrik Karlsson, Sverigechef på Ryds Bilglas i ett pressmeddelande.

Om GreenZone Umeå

GreenZone är Umeås flaggskeppsprojekt inom hållbar stadsutveckling. 

Genom att kombinera innovativa energilösningar med miljövänliga byggmaterial, representerar området framtidens hållbara kvarter och har satt en ny standard för klimatsmarta stadsdelar i Europa. 

GreenZone har sin egen solcellspark och batterilagring och byggnaderna i området har konstruerats med material som trä, sten och sedumtak, i stället för energikrävande alternativ som cement och stål.

Här är tre viktiga fakta om varför GreenZone är så speciellt: 

  1. Miljömedvetet byggande: Området har skapats med fokus på hållbara material som trä och sedumtak, vilket minskar användningen av resurser som stål och betong. 
  2. Självförsörjande energi: Med egen solcellspark och batterilagring har GreenZone ett lågt klimatavtryck och reducerar sitt behov av extern energitillförsel. 
  3. Framtidens hållbarhetsmodell: GreenZone fungerar som en modell för andra projekt runt om i världen och visar hur moderna städer kan reducera sina utsläpp och optimera sin energiförbrukning.

Källa: Ryds Bilglas

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062