Vassa seminarier på Autogloben
Autoglobens öppna seminarieprogram är till stora delar klart. – Programmet är för branschen och av branschen. Alla besökare ska kunna finna någon form av ny kunskap antingen på mässgolvet eller i seminarielokalen, säger Fordonsverkstadsutrustarnas Gilbert Fransson och ser med stort tillförsikt fram mot Autoglobens seminarieprogram i MRF:s regi.
– Vi kommer att ha seminarier om både hård- och mjukvara samt naturligtvis även kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad. Sammantaget handlar det om att förstärka verkstadens kompetens och konkurrenskraft, berättar MRF:s projektledare, Henric Widén, som tillsammans med kollegan Joachim Due-Boje tagit fram programmet. När Autogloben arrangerades 2016 kom 3000 personer från 1200 olika verksamheter/driftställen. MRFs kunskapsspridande branschseminarier lockade då fullt hus. – Det blev till och med lapp på luckan, fullsatt, när vi pratade om verkstadskvalitet och kundhantering, berättar Henric Widén.
– Vi kommer att presentera fyra till fem seminariepass per dag. Dessutom ansvarar vi för vad som kommer att hända på den öppna scenen i Autoglobens utställningshall. Där kommer det att presenteras en och annan överraskning, berättar Henric. Som Henric nämner, är seminarieprogrammet under utarbetande från MRF:s sida, men redan finns ett stort antal programpunkter och föredragshållare klara:
- Däcket, ny teknik, framtid och miljö. Fredrik Ardefors, Däckbranschen, och Lars Bergmark, Däck-, Fälg- och Tillbehörsleverantörerna.
- Morgondagens tekniker, hur höjer vi kompetensen? Jesper Ström, Yrkesplugget, och Ulf Stålnacke, Göteborgs Tekniska College.
- Drivlinor – vad händer inom de närmaste 520 veckorna? Peter Gillbrand, AVL List.
- Attraktiv arbetsgivare. Jennifer Erdtman, Klöver dam.
- Godkänd Bilverkstad – istället för lagstiftning, Joachim Due-Boje, MRF, och Bo Ericsson, SFVF
- Ramvillkor för lack- och skadeverkstäder, Asgeir Elvstedt, Bolest i Varberg AB
- Rätt kompetensutveckling till rätt person vid rätt tillfälle! Martin Altås, Car-O-Liner Group
- Teknik och miljö på framtidens lackverkstäder, Ronny Pihlblad, PIVAB
Henric Widén hälsar att det är hög tid att redan nu avsätta tid i almanackan för besök på Autogloben 31 januari- 1 februari. Dessutom bör man som besökare se till att komma i god tid till de öppna, kostnadsfria och cirka 40 minuter långa seminarier som man önskar att delta i. En som ser fram emot Autogloben är Mikael Wahlström på Tyresö Bil & Kaross. – Man vill ju se allt nytt inom verktyg och annat. Seminarierna, ja där går jag på det som är intressant. Hela firman åker till mässan för att lära sig mer, säger Mikael Wahlström. Autogloben 2018 arrangeras 31 januari-1 februari i Stockholm Globe Arena.