23948sdkhjf

Riddermark Bil anklagas för att lura äldre kunder och släcka felkoder utan åtgärder

Riddermark Bil anklagas för att ljuga för kunder och sälja bilar som inte har lagats och släckt felkoder som inte åtgärdats. Vd Alexander Riddermark bestrider uppgifterna.  

Det är Aftonbladet som har kommit över interna chattar mellan anställda som bland annat visar att felkoder släcks utan att nödvändiga åtgärder gjorts, för att affärer ska kunna genomföras snabbare.

Riddermarks vd Alexander Riddermark bekräftar för Aftonbladet att motorlampor har släckts men menar att det inte är något generellt arbetssätt.

– Man ska köra en bil hem till en kund och på vägen till kunden så tänds motorlampan. Då upptäckte vi att det var säljare som beordrade chauffören att svänga förbi en verkstad och släcka motorlampan. Det är ett enkelt jobb för en verkstad att göra. Problemet är att den där motorlampan den kommer tändas om tio minuter eller om fyra dagar. Vi kan inte sitta och lura en massa kunder. Vi vet att om vi släcker motorlampor så kommer det med största sannolikhet att tändas igen. Vi kommer ändå att behöva ta ansvar för felet och reparera bilen, säger Alexander Riddermark till Aftonbladet.

Han menar att förfarandet inte är något som företaget står bakom eller instruerar sin personal att göra.

En tidigare chaufför säger även till tidningen att de uppmanades att påkalla fel hos bilar för att kunna pruta så mycket som möjligt när bilarna hämtades upp hos privatkunder, särskilt äldre kunder skulle utsättas för detta.

– Om det som den här före detta anställda säger skulle stämma så är det ju djupt allvarligt. Alltså, jag har ingen ambition att lura några människor. Framför allt inte lura några äldre människor. Och framförallt inte lura människor som skulle ha mindre kunskap om de här sakerna. Det här tycker jag är fruktansvärt att höra, säger Alexander Riddermark till tidningen.

Fusket avslöjat i chattar

Aftonbladet har kommit över chattar som bevisar fusket, här är några exempel:  

”Kan vi köpa in en ordentlig felkodsläsare. Vi sparar fett mycket om vi behöver släcka motorlampa lite snabbt då och då.”

”Tjenare. Någon som kan släcka åtgärderna på (bilens regnummer)? Avyttring”

”Kan någon släcka åtgärden på denna. Så vi kan leverera : )”

”Kan du ta bort åtgärder på den, vi ska leverera den nu”

Källa: Aftonbladet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158