23948sdkhjf

LEDARE: Ett event att vara stolt över

Runtom i världen hålls det varje år en uppsjö av event. Nu i september arrangeras två viktiga tillställningar för fordonseftermarknaden. En i Tyskland och en i Jönköping. Den senare, Motormagasinets Branschdag, vill du inte missa!

Mässor och utställningar. De kommer i alla storlekar och utformningar. När ni läser detta är jag nere i Frankfurt i Tyskland för att besöka Automechanika, världens största mässa för fordonseftermarknaden. Under fyra dagar kommer hundratals utställare från hela världen att visa upp sina produkter och tjänster för hundratusentals besökare.

Självklart ger det också en riktigt bra möjlighet att nätverka med andra kollegor i branschen

Det är väldigt roligt att se att det finns flera svenska företag med på mässan. Något som visar på att den svenska uppfinnarandan lever och frodas. För att fånga nyfikna besökare som kanske inte känner till en sedan tidigare krävs det självklart att man har något bra att erbjuda. Men det kan också vara smart att ha en liten knorr på det hela. Exempelvis utlovar Autocom svenskt fika. För vem kan motstå doften av kaffe och nybakta kanelbullar?

För mig är det första gången på Automechanika så det är ett besök jag ser fram emot och som jag tror kommer bli givande och lärorikt. Jag har dock varit på andra stora mässor och en lärdom då har varit – ta med bra skor. För det kommer bli mycket gående.

Nästa vecka hålls en något mindre tillställning, där behovet av bra skor inte är lika stort, men som vi på Motormagasinet känner oss väldigt stolta över. Nämligen vårt eget event Motormagasinets Branschdag – Fokus verkstad. Under en dag, den 19 september, kommer vi till Elmia i Jönköping. Vi bjuder på ett fullspäckat schema med aktuella och för branschen viktiga frågor. Varför är det så viktigt att ha tillgång till fordonsdata? Hur ska du hantera rättshaverister och utmanande beteenden? Varför är däckaffären så viktig för din verkstad? Det är några exempel på talepunkter du kan lyssna på och få möjlighet att ställa frågor om till våra medverkande experter under dagen. Vi bjuder också på en inspirerande talare i form av danska Sara Karlsgaard. Som 23-åring är hon Danmarks första och enda kvinnliga Ferrari-mekaniker. Hon kommer att berätta om sin resa till drömjobbet. Hur hon satte upp mål och vad hon gjorde för att nå dem. En berättelse du inte vill missa!

Vi erbjuder också en mindre mässa med utställare som har med sig det senaste. Vår Branschdag är med andra ord ett fantastiskt tillfälle för dig att höra om betydande frågor inom ditt yrkesområde. Men självklart ger det också en riktigt bra möjlighet att nätverka med andra kollegor i branschen.

Det bästa av allt med detta? För dig som är verkstadsanställd är anmälan till Motormagasinets Branschdag – Fokus verkstad kostnadsfritt. Så om du inte redan gjort det, anmäl dig och så hoppas jag att vi ses i Jönköping den 19 september!



Motormagasinets Branschdag 2024 Fokus verkstad

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109