23948sdkhjf

MG:s elektriska roadster flirtar med historien

MG tog Sverige med storm tack vare låga leasingpriser och snabba leveranser. Nu kommer Cyberster – en eldriven roadster som är den kraftfullaste modellen i MG:s historia.

Varumärket MG fyller hundra år, vilket de nuvarande ägarna vill fira. 

Det gör de med lasneringen av MG Cyberster, en elektrisk roadster Cyberster vars exteriör har tagit inspiration från den klassiska sportbilen MGB.

Deignern Carl Gotham vill med detta hylla MG:s långa och snåriga historia.

MG Cyberster har ett elektriskt tak som kan öppnas och stängas på under 15 sekunder i en hastighet på upp till 48 km/h. Dörrarna är av saxmodell och är helt elektriska. 

Kupén är tvåsitsig som en klassisk brittisk roadster. Tre skärmar guidar föraren, en 10,25 tums förardisplay och två 7 tums displayer. 

Cyberster kommer i två versioner: Luxury Single Motor och GT Dual Motor.

Förstnämnda är bakhjulsdriven, har 310 hästkrafter, en uppgiven räckvidd på 507 km och ska fixa 0–100 km/h-sprinten på 5,2 sekunder. 

GT Dual Motor innebär fyrhjulsdrift, 510 hästkrafter, 0–100 km/h på 3,2 sekunder och en uppgiven räckvidd på 443 km.

Båda versionerna kommer utrustade med bland annat, MG iSMART mobilapp, MG Pilot säkerhetssystem, rattvärme, 360-graders-kamera och 8 Bose-högtalare, vehicle to load (V2L), 144 kW DC-laddning samt Android Auto och Apple Carplay. Som vanligt levereras alla MG med 7 års nybilsgaranti och vägassistans.

Orderböckerna för MG Cyberster har öppnat och priset för den bakhjulsdrivna versionen startar på 799 900 kronor och den fyrhjulsdrivna börjar på 849 900 kronor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078