23948sdkhjf

Polestar får ny vd – ser positivt på framtiden trots jätteförlust

Krisande Polestar får ny vd då Thomas Ingenlath lämnar. Michael Lohscheller ska nu försöka bättra på företagets lyskraft.

Thomas Ingenlath lämnar sitt hjärtebarn Polestar och enligt Ekot har han fått sparken från vd-rollen.

Ny vd blir i stället tysken Michael Lohscheller, som tidigare har varit vd för Opel, VinFast och Nikola.

– Jag är hedrad över att få ansluta till Polestar vid en så spännande tidpunkt i företagets historia. Polestar har redan i dag etablerat sig som ett av de mest åtråvärda och innovativa varumärkena inom elbilssegmentet och jag ser fram emot att bygga vidare på den starka grunden och fortsätta att accelerera vår utveckling, säger Lohscheller.

Thomas Ingenlath, som tidigare var designchef hos Volvo Cars, säger i ett uttalande: 

– Jag är mycket stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans under de senaste sju åren. Vi hade en vision om ett elektriskt premiumbilmärke med design och prestanda som de mest centrala attributen. Och vi lyckades, drömmen blev verklighet. Tack alla som bidragit på resan, det har varit en en-gång-i livet-möjlighet att bygga upp detta varumärke med er alla. Jag önskar Michael och företaget lycka till i Polestars kommande kapitel.

Enligt bolagets kvartalsrapport går de back 190 000 kronor för varje såld bil i dagsläget och bilarna är dessutom hårt drabbade av strafftullarna i USA och EU. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094