23948sdkhjf

Branschdagen 19/9 – Sara gick från noll till Ferrarimekaniker: ”Våga vara modig”

Sara Karlsgaard vågade satsa och blev Ferrarimekaniker. Hon kommer till Motormagasinets Branschdag för berätta hur hon når sina yrkesmässiga mål.

23-åriga Sara Karlsgaard är Danmarks första och enda kvinnliga Ferrari-mekaniker. Hennes verkstadsresa började när hennes pappa tog med henne på Monacos Grand Prix.

– Vi sitter på läktaren och jag minns tydligt att jag tänker: Jag ska inte sitta här, jag ska ner i depån och stå. Men vid den tidpunkten kände jag inga mekaniker och jag visste inte mycket om den världen, men en gnista tändes i alla fall där, säger Sara Karlsgaard.

Hur går du tillväga för att uppnå dina professionella drömmar? 

– Det är viktigt att komma ihåg att du bara märker om arbetet är något för dig om du provar på det. Så mitt råd är att vara modig, testa att följa din dröm så kommer du att reda ut det. Jag visste inte hur jag skulle öppna motorhuven när jag började på mekanikerutbildningen, och om du frågade mig vad spolarvätska var såg jag ut som ett stort frågetecken. Men jag hade en dröm, testade det och kom på att det var något för mig, säger Sara Karlsgaard.

Vad var det roligaste med att jobba för Ferrari? 

– Det roligaste med att jobba för Ferrari var att känna att jag kom närmare mitt mål varje dag och göra det tillsammans med passionerade och inspirerande kollegor. Och att lära sig och bli inspirerad av dem var väldigt roligt och motiverande och jag uppskattade verkligen varje dag. 

Har du några nya arbetsmässiga mål? 

– Mina nya professionella mål är att vidga min horisont inom bilbranschen och ta reda på var jag kan göra störst skillnad. Om det är vid F1-pit-stop en dag, eller att jobba med att utveckla F1-bilen, eller till och med en tredje sak vet jag ännu inte. Jag hoppas att någon gång i framtiden kommer att kunna berätta om mitt yrkesliv inom F1 och hur jag tog mig dit, säger Sara Karlsgaard.

Missa inte att höra mer om hennes historia i Jönköping 19 september.

Sara gjorde drömmen till verklighet och blev Ferrari-mekaniker

Artikeln är en del av vårt tema om Branschdagen 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094