23948sdkhjf

Klassisk sportbil blir vassare med nytt fjärdringskit

En sann åttiotalsklassiker, Ferrari Testarossa, får förbättrade köregenskaper tack var KW Automotives nya fjädringskit.

Ferrari Testarossa är en av de mest legendariska sportbilarna från åttiotalet. För vem kan glömma dess medverkan i tv-spelet ”Outrun”. Nu har KW Suspensions, en del av KW Automotive, utvecklat ett fjädringskit av klassiskt snitt till den klassiska bilen. 

Coilover-fjädringen, som kan justeras oberoende för både kompression och retur, har höljen i rostfritt stål och ett valfritt hydrauliskt lyftsystem för framaxeln. 

Genom att trycka på en knapp ökar markfrigången med 45 millimeter, vilket gör det lättare att köra uppför branta garageuppfarter och över fartgupp. 

Men tyskarna erbjuder nu även en ”KW Classic Line” för ett mer sofistikerat utseende. 

Denna version har svarta fjäderfästen, fjädrar, förlängningsringar och gängade ringar i polyamid. Justeringsintervallet för körhöjden är då kontinuerligt variabelt, från 10 till 30 millimeter.

Ferrari Testarossa är den första moderna klassiska Ferrarin som KW Automotive erbjuder ett KW V3 Classic-fjädringssystem till inom sitt produktsortiment. 

– I och med introduktionen av det officiella KW V3 Classic-kittet för Testarossa kan du nu beställa kittet var som helst, och vi behöver inte längre ha bilen på plats för installation vid vårt huvudkontor, säger KW:s klassikerexpert Sascha Daucher.

Jämfört med andra stötdämpare kan kompressionen och returjusteringen justeras separat vid låga hastigheter på KW V3 Classic. 

– Denna separata justering av kompression och retur var inte möjlig med det ursprungliga chassit på den tiden. En Ferrari Testarossa med V3-fjädring uppträder mer dynamiskt än en med ett chassi som var toppmodernt för decennier sedan, säger Daucher. 

Eftersom Testarossa redan har en låg tyngdpunkt från fabrik, har KW utvecklat KW ett hydrauliskt lyftsystem för framaxeln, integrerat med de främre dämparna.

Med ett knapptryck lyfts Ferraris nos med upp till 45 millimeter via det hydrauliska systemet, och sänks automatiskt vid hastigheter över 65 km/h – perfekt för fartgupp eller garageuppfarter.

Om KW Automotive:


KW-koncernen inkluderar fjädringstillverkaren KW automotive med dess varumärken KW suspensions, ST suspensions, ap Sportfahrwerke samt SimRacing-varumärkena TrackTime och Ascher Racing. Med sitt omfattande chassiutbud, toppmoderna produktionsteknik, utvecklings- och testcenter har KW framgångsrikt verkat på alla marknader i över 25 år. 

Som utvecklingspartner för avancerade chassissystem med kontrollerade egenskaper har KW automotive hela produktportföljen av hydraulik, elektronik, sensorer, styrenheter och stötdämparkontroller, samt det nödvändiga kunnandet för att tillämpa och samordna komplexa kördynamiska kontrollsystem, allt från en och samma leverantör.

Källa: KW

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079