23948sdkhjf

Framtidens fordonstekniker behöver goda förebilder

Snart når antagningsbeskeden eleverna som påbörjar sin gymnasieutbildning hösten 2018. ProMeister Fordon vill se fler kvinnor på den fordonstekniska utbildningen för att öka jämställdheten i branschen, ett mål som ska bli verklighet med hjälp av förebilder.

– Goda exempel och förebilder visar vägen för fler och uppmuntrar till att bryta normer. För att få fler tjejer att satsa på en framtid inom branschen är det viktigt att vi lyfter fram de som redan har valt fordonsprogrammet och finns på utbildningen. Vi tror att det då blir enklare för andra tjejer att se sig själva i samma situation och miljö, säger Petra Bendelin vd ProMeister Solutions.

ProMeister Fordons första terminsutvärdering visar att 100 procent av eleverna skulle rekommendera andra elever, såväl kvinnor och män, att söka yrkesutbildningen. I de fria svaren från eleverna framkommer det att alla elever upplever att de har goda förutsättningar för att skapa en karriär inom fordonsteknik.

– Det bästa med utbildningen är att vi får gå ut och jobba med kundbilar. Det hjälper oss att förstå hur bilarna fungerar och ger oss erfarenhet från verkstan. Det har varit bättre än jag trodde och bilbranschen är inte bara att meka med bilar, säger Birta Stefansdotter, elev på ProMeister Fordon i Stockholm.

 ProMeister Fordon är en fordonsteknisk gymnasielinje i Stockholm och Lund som startade hösten 2017. ProMeister Fordon är ett samarbete mellan bransch och skola för att säkerställa att eleverna har rätt kompetens och är anställningsbara vid avslutad utbildning. Skolaktören bakom utbildningen är Real Gymnasiet och för yrkesdelen står ProMeister Solutions, en del av Mekonomen Group.

 

 

Birta Stefansdottiri är en av eleverna på ProMeister Fordon i Stockholm.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062